تفاصيل العمل

في مشروع JavaScript ، بيتم استخدام تقنيات AJAX و Promise لجلب بيانات من ملف خارجي بدون تحميل الصفحة مرة تانية. المشروع بيبدأ بإنشاء متغير XMLHttpRequest عشان يرسل طلب من نوع GET للملف rockbands.json، وبعد كده بيتم استخدام AJAX لجلب البيانات . لما البيانات بتوصل بنجاح، بيتم تحويلها إلى JSON عشان يمكن التعامل معاها بشكل سهل داخل المشروع.

البيانات اللي بتترجع هي عبارة عن معلومات عن فرق موسيقية مختلفة، زي فرق البيتلز و الستونز و جينيسيس و إيجلز. الكود بيستخدم Promise عشان يتأكد من وصول البيانات بشكل صحيح أو يتعامل مع الأخطاء لو حصلت. بمجرد ما البيانات ترجع، بيتم إنشاء قائمة لعرض أعضاء كل فرقة موسيقية بناءً على اختيار المستخدم.

في الجزء الأخير من المشروع، فيه دالة openWebSite() اللي بتفتح الموقع الإلكتروني الخاص بكل فنان أو فرقة موسيقية بعد ما المستخدم يختار من القائمة المنسدلة. الكود ده بيستخدم AJAX عشان يجلب البيانات بدون ما يحتاج لتحميل الصفحة من جديد، وبيستخدم Promise عشان يضمن وصول البيانات بشكل صحيح قبل عرضها للمستخدم.

ملفات مرفقة

بطاقة العمل

اسم المستقل
عدد الإعجابات
0
عدد المشاهدات
16
تاريخ الإضافة